Povolení a víza

Od ledna 2003 platí mezi Českou republikou a Novým Zélandem bezvízový styk pro turisty a studenty na dobu max. tří měsíců. Nutností je vlastnit pas s dobou platnosti minimálně tři měsíce po předpokládaném odletu, zpáteční letenku a hotovost ve výši 1000 novozélandských dolarů na každý měsíc pobytu (cca. 17000 Kč). Před příletem nezapomeňte vyplnit tzv. Arrival Card (příletová karta), kam vepíšete údaje o místě, důvodu návštěvy a předpokládané době pobytu. Kartu po příletu předložíte spolu se zpáteční letenkou imigračnímu úředníkovi. Připravte se také na důkladné prohlídky zavazadel, na Nový Zéland je zakázáno dovážet některé potraviny a pomůcky pro kempování - celníci prohlídky striktně dodržují. Pokud jste vázáni na svého domácího mazlíčka, veškerá zvířata musí před odletem absolvovat šestiměsíční karanténu na území Velké Británie, což je pro nás bohužel takřka neřešitelný oříšek. Pokud chcete na Novém Zélandu pracovat, studovat nebo pobývat déle jak tři měsíce, je nutné vyřídit si příslušné vízum.

Nepřehlédněte: aktuální nabídka zájezdů na Nový Zéland


V krátkosti o Novém Zélandu

Krásná příroda
Příroda je turistickým lákadlem číslo jedna. Ohromí vás takřka ihned!

Křišťálové moře
Nový Zéland je sotrovní stát, což mluví za vše. Má krásné moře i pláže.

Exotická zvířata
Máte rádi zvířata? Pak se připravte, že uvidíte mnoho nových druhů.




Nový Zéland dovolená Last minute Nový Zéland